Mijn verhaal start in België, in de stad Louvain-la-Neuve.

Kom erbij, ik ga het u vertellen…

ER VAT EENS...

Alles is begonnen tijdens mijn studies aan de universiteit en de ontdekking van de “brasse-temps”, een microbrouwerij van Brouwerij Dubuisson. Tijdens de Quinzaines de la Bière (ofte “vijftiendaagse van het bier”), die tweejaarlijks werden georganiseerd door de studentenkring van de wetenschappers heb ik talrijke bieren leren proeven in een feestelijke en muzikale setting. De stad Louvain-la-Neuve, haar menige bars en studentenzalen, de gemoedelijkheid, de uitwisselingen: dit is wat mijn leven gekleurd heeft tot ik uiteindelijk de klik maakte: een wil om te ondernemen die haar bron zou vinden in de brouwwereld.

Eerst heb ik mijn kennis laten gisten. Ik heb ze laten drenken in boeken, gespecialiseerde apps en bierfestivals, zodat ze als hopscheuten uit de grond zou schieten. Ik diende mijn basiskennis als amateur-bierkenner te bestendigen.

 IL ÉTAIT UN FÛT…

Tout commença avec mes années universitaires et la découverte du "brasse-temps", une micro-brasserie de la Brasserie Dubuisson. Nourri aux "quinzaines de la bière" organisées semestriellement par le cercle "MDS", j’ai dégusté de nombreuses bières dans une ambiance festive et musicale. La ville de Louvain-la-Neuve, ses bars et cercles en cascade, la convivialité, les échanges.

Voilà ce qui a alimenté ma vie pendant des années jusqu’à ce que le déclic se fasse : une soif d’entrepreneuriat qui prendrait sa source du côté des brasseries.

Dans un premier temps, j’ai laissé fermenter mes connaissances. Elles se sont abreuvées, croissant comme le houblon, grâce aux livres, applications brassicoles dédiées et festivals brassicoles. Je devais consolider mes bases de zythologue amateur.

Toen heb ik besloten om het proces te versnellen : ik ben dan begonnen met een opleiding die mijn goesting moest helpen vormgeven. Zo is het dat ik in juni 2015 mijn diploma “ondernemer in microbrouwerij” op zak stak, waardoor mijn passie een tastbare werkelijkheid werd

Bijgevolg werd er in het hart van Waals Picardië een nieuw bier geboren, met de naam La Bigote, dat mij nauw aan het hart ligt. Daarna voegden zich daar onverwachte varianten bij, zoals onze Bigote Puerh Tea, dat u in ons gamma zal terugvinden.

Waarom La Bigote ? Om dit te verstaan moeten we terugkeren naar mijn studiejaren en mijn Erasmustijd in Spanje. “El bigote”, dat “snor” betekent in het Spaans, is een term die zich onmiddellijk en evident aan mij heeft openbaard toen ik een naam zocht…

Smaak en Oprechtheid

DE WAARDEN DIE IK MET "LA BIGOTE" TRACHT TE VERDEDIGEN

Ik zal u geen producten laten consumeren die ik zelf niet zou drinken. Dit is de essentie van mijn politiek. Het is daarom dat al mijn bieren deze zelfde gemeenschap hebben: ze zijn authentiek. Puur en zonder toevoegingsmiddelen, ik zet in op dranken die volkomen natuurlijk zijn maar met een sterk karakter.

Ik verdedig de smaak in haar meest oprechte uitdrukking. Ik sta voor bier met aroma’s en bitterheid.

En omdat ik graag mijn passie deel met anderen, organiseer ik bierbrouw-workshops. Uw drank ontwerpen wij samen en op maat van uw wensen… Dit kan zowel in picobrouwerij modus zijn, voor kleine hoeveelheden, als in microbrouwerij voor grotere hoeveelheden. Ik sta open voor elke vraag.

Thomas Monserez, om u te dienen (Belgisch kwaliteitsbier, dat spreekt voor zich).

coolmedia - communication agency